„Smak Gothicu” to 53 potrawy inspirowane starymi malborskimi recepturami. Zapraszamy w podróż po kuchni Bogdana Gałązki! Od kilku lat Bogdan szefuje Gothic Café & Restaurant znajdującej się w centrum malborskiej warowni. Jego pasja do gotowania, szacunek dla lokalnych produktów oraz wielowiekowej tradycji tego niezwykłego miejsca zaowocowały 53 niezwykłymi przepisami na zupy, potrawy mięsne, także te z ryb i skorupiaków oraz na desery.
Książka „Smak Gothicu”, do której wstęp napisała Agata Wojda, jest pięknie ilustrowana smakowitymi zdjęciami potraw wykonanymi przez G-M Studio: Marka Gerstmanna i Jerzego Malinowskiego, wystylizowanymi przez Martę Smarzyńską. Makietę książki przygotowała Monika Żyła-Kwiatkowska. To już trzecia pozycja w bibliografii Bogdana Gałązki po „Kuchni wielkich mistrzów zakonu krzyżackiego w Malborku” oraz „Kuchni królów Polski na zamku w Malborku”.
Christoph Ribbat • W restauracji
12,00
PLN